loader
Бъди оригинален!

Грим за Хелоуин

Хелоуин - някои го отричат, други го чакат с нетърпение.Въпреки разногласията относно това, празнуването на Хелоуин вече се е наложило като традиция и в България , а с него и тенденцията на гримът за Хелоуин. Всички се нуждаем от разнообразие в своя грим от време на време. Хелоуин партитата ни предлагат супер възможност да развихрим въображението си и да  преобразим визията си по нестандартен и впечатляващ начин

Хелоуин е страхотен повод да експериментираме с интересни визия и да помислим за щури идеи в своя грим. На Хелоуин можете да се превърнете в каквото си поискате - вампир, вещица, фея,чудовище, разполагате с богат избор на визии. Съдаването на перфектна Хелоуин визия не е лесна задача. Изисква се креатиност и артистични умения за Хелоуин грима. Хелоуин гримът е наистина тест за уменията на един професионен гримьор. А крайният резултат е доказателство за неговия талант и опит като професионалист.



Най-добрият начин да си гарантираме страхотна и незабравима Хелоуин визия е да се обърнем към професионален гримьор за нашия Хелоуин грим. Професионалните гримьори влагат артистична мисъл и талант при създаването на Хелоуин образ и по този начин лицето на клиента се превръща в творение на изкуството.
Хелоуин гримът е изключително разнообразен и цветен, има безброй много вариации на грим за Хелоуин. Той може да се направи с различни козметични продукти и техники и да включва абстрактни, цветни елементи, декоративни камъни, пера, брокат и други. Красотата на Хелоуин грима е в неговата оригиналност и майсторството, с което е направен. Има невероятно разнообазие от идеи за Хелоуин, така че не би трябвало да ви е трудно да се спрете на нещо подходящо за вас.

Какво представлява гримът за Хелоуин? 

Хелоуин гримът може да бъде както сложен, така и по-опростен в зависимост от вашите предпочитания.Можете да изберете своята Хелоуин визия да бъде подобна на популярните Хелоуин визии или да се вдъхновите и да измислите лично своя. 
Можете да взаимствате от разнообразието страховити оригинални Хелоуин гримове или пък да се доверите на вашия гримьор и да го оставите той да прецени кой вид Хелоуин грим ще ви отива най-много.


Защо да изберем професионален гримьор за Хелоуин?

Той ще ни спести не само време, но и средства, тъй като е необходимо закупуването на не малко на брой грим продукти и аксесоари за постигането на супер визия, ако сме решили да го направим сами.
А знаем добре, че цената на професионалните грим продукти не е никак ниска. Резултат постигнат с евтина козметика ще се различава значително от този, постигнат с маркови продукти, а профсионалният грим, разбира се, освен много по-прецизен, ще бъде и също така в пъти по-издръжлив.
А не е приятно маскировката ти да се разпада в разгара на Хелоуин партито, нали? Затова е желателно да се обърнем към помощта на опитен професионален гримьор.

Колко време предварително се записва час? 

Хубаво е да си запишете час при избрания гримор поне 2-3 седмици преди Хелоуин партито, за да не останете без гримьор в последния момент,тъй гримьорите сме доста заети през този период.

Може ли да се извърши и удома?  

Един професионален грим винаги може да се направи и в домашни условия, стига да са създадени необходимите удобства за работа. Доста професионални гримьори, включително и аз, предлагаме услугата професионален грим по домовете, но това е по-удачен вариант предимно за бюти грима, а не за грима за Хелоуин. За Хелоуин визиите ние изпозлваме различни продукти от тези за визажния грим, включващи различни акварелни грим бои за рисуване (face art и bodypainting), вакси и латекси за изграждане на простетици за прорезни рани и други „специални ефекти”, изкуствена кръв и др. Всички тези продукти цапат повече от визажния грим и съответно за гримьора не е много удобно да работи с тях в дома ти. Друг важен фактор е и това, че Хелоуин е само 1 ден в година и гримьорът разполага с много ограничено време и голям брой желаещи да се гримират и маскират. Това не ми позволява да сменям няколко различни локации в този ден, както бих могла да направя в някой друг обикновен ден. В тази връзка, ще се радвам да те посрещна в моето уютно студио, където ще можем спокойно да създадем магията.

Колко време отнема?

Хелоуин гримът е сложен и многокомпонентен. При него се използват много различни видове продукти – акварелни или алкохолни грим бои, простетици от латекс, вакса или различни силикони, лепила, изкуствена кръв, изкуствени нокти, зъби и т.н. Всичко това изисква технологично време на нанасяне, поставяне, съхнене и т.н. Средно един Хелоуин грим отнема от 1 до 2 часа като времераенето зависи от сложноста на избрания тип грим.


Какъв грим се използва? 

За професионални резултати е задължителна употребата на 100% оригинална козметика. За Хелоуин грима използвам специални акварелни бои в различни цветове на Kryolan Professional Makeup, както и различни вакси, силикони, лепила, латекс и други продукти на същата марка, с които изграждам „специалните ефекти” като прорезни рани, изгаряния, охлузвания, натъртвания и други.

Колко време издържа?

Професионалният Хелоуин грим може да издържи през целия ден, повече от 12 часа. Целта е Хелоуин грима да бъде максимално издръжлив и всички детайли да са добре закрепени, както и цветовете да се открояват и да са с добро качество.
Съществуват безброй Хелоуин грим ефекти. Важно е Хелоуин грима да съответства на костюма и аксесоарите, които сме избрали за партито, за да имаме една изцяло завършена и впечатляваща визия.

Хелоуин гримът идва в различни форми, които можете да подберете според настроението. Той може да бъде закачлив, женствен, елегантен, мрачен, зловещ - вие избирате.
Представяме ви едни от най-интересните тенденции в Хелоуин грима, с които ще оберете оваиците на партито.

Горещи тенденции в Хелоуин грима за 2020 година

Перлен череп и други грим визии тип "sexy skull"


Поп арт и комикс грим

Есмералда, Ледена кралица и други


Еленче, Върколак, Кристална котка и Леопард


Харли Куин, Спайдърмен, Злодеида и Глитерен грим с цип


Клоун


Мъжки грим за Хелоуин

Грим "Специални ефекти"


Съвети за безопасно нанасяне и махане (дегримиране) на Хелоуин грим


Козметката, която се използва за поставянето на Хелоуин грим трябва да е 100% безопасна и да е оригинална. Знаем, че понякога и по-евтини козметични продукти също могат да постигнат подобен ефект подобен на тези, които са на маркови фирми.
Но разбира се при тях не е гаранция доколко са безоасни за кожата, тъй като всяка кожа може да реагира различно на даден продукт.Затова и се препоръчва тест за алергия преди прилагане на продукт.
При всеки етап от нанасяне на козметичен продукт при Хелоуин грима се препоръчва да е бавно и внимателно, като се изчаква да изсъхне добре базата, преди отгоре да се нанесе другия продукт. 

При добавянето на текстура с груба гъба се работи внимателно. Чрез бебешка пудра пък може да се поддържа и ретушира Хелоуин грима за по-дълго време.
Ако имате чувтвителна кожа, препоръчва се да се направи тест върху кожата преди поставянето на Хелоуин грима, когато се изпробва нов козметичен продукт за грим. Изчаква се 24 часа  за евентуална поява на алергична реакция. 
Ако се появи такава, възпалената зона трябва да се третира с хидрокортизон крем. Ако възпалението не изчезне се препоръчва да отидете на лекар.



Професионалните гримьори се доверяват на утвърдени марки, за да се осигури качество на крайния резултат и безопасност за своите клиенти. Както споменах по-горе, работя изцяло с висококачествената грим козметика на Kryolan Professional Make-Up. Марката съществува вече над 70 години и се е превърнала в световен стандарт за качество при грима за сценични изяви. Гримът направен с тази козметика издържа дълго, затова не  е нужно да се притеснявате, дали гримът ви ще издръжи до края на Хелоуин партито.
За кожата на лицето се препоръчва да се използва кометика, която е със FDA сертификат. Не с препоръчва да се смесват твърде много видове грим на различни фирми.
Избягвайте да ползвате течен латекс в зоната на очите.
Най-добрият начин да се махне издръжлив Хелоуин грим е да се нанесе внимателно почистващо тоалетно мляко за лице, с помощта на мокри бебешки кърпички, както и тънък слой вазелин. Изплаква се с хладка вода. Успокойте и подхранете кожата на лицето като нанесете хидратиращ крем.
Избягвайте да използвате нетествани козметични продукти, особено върху раздразнена кожа или рани.

Каква е цената на грим за Хелоуин?

Базова цена за Хелоуин грим: 120+ лв

*Цената може да варира спрямо конкретната Хелоуин визия и тип грим, който се изисква.
*Цените са валидни за София. За ангажименти извън работно време, а именно преди 9ч. и след 19ч. се добавят +30% от цената на услугата.


Как мога да си запиша час?

Можеш да си запишеш час като директно ми се обадиш на телефон 0898 760 356 , пишеш чрез messenger формата в долния десен ъгъл на сайта, избереш бутона "Запиши час" или се свържеш с мен чрез секция Контакти. За да те запиша официално в графика е необходимо изпращането на 50% капаро по банков път.

Побързай да запазиш своя час, защото времето е ограничено и часовете се запълват много бързо! Обади ми се да си запазиш час!

-------------
За въпроси и повече информация, може да се свържеш с мен на посочените в дясно координати или чрез секция КОНТАКТИ.