loader
15 Август 2019

Дълги мигли с рициново масло - лесно и изгодно

Да бъдеш сред късметлийките, които имат красиви естествени и дълги мигли си е истинска привилегия. Няма жена, която да не харесва и да не иска да има дълги извити мигли. Именно подари тази причина, много момичета и жени напоследък все по-често си правят изкуствено удължаване и сгъстяване на миглите. Масова тенденция в момента са така наречените мигли косъм по косъм, 3D, 4D, 5D мигли, "руски обем" мигли и т.н.

3D и мигли косъм по косъм - недостатъци

За съжаление, обаче, тези процедури крият някои рискове от алергии, скъпи са, изискват поддръжка и честно казано, не винаги са естетически добре изглеждащи. Когато не са поставени и залепени добре миглите започват да падат прекалено бързо. Получават се "дупчици", които нарушават етествената форма и така дори се създава обратния ефект. Когато това се случи, наложително е да отидеш на поддържка при специалист, което разбира се струва допълнителни средства и време от твоя страна. Дори и миглите да са поставени добре, някои жени получават доста неприятни и опасни алергични реакции от лепилото. Това може да предизвика дразнене на очите, възпаление на клепачите и дискомфорт. В други случаи пък самите залепени изкуствени мигли са прекалено дълги и гъсти и стоят неестествено. Разбира се, има и изключения.


Серуми за мигли

На пазара съществуват най-различни серуми, които имат за цел също да удължат и сгъстят миглите. Някои от тях са с доста противоречиви резултати, не се намират много лесно в мрежата, предимно се поръчват онлайн, а и като цяло са с висока цена (около и над 100 лв). Както ни е известно, не винаги продуктите, които се предлагат онлайн са с нужното качество и произход, затова винаги трябва да сме сигурни, че онлайн доставчикът е надежден. Нямам лични впечатления от използването на серумите за мигли, но това, което мои клиентки и познати ми споделят е, че те наистина удължават миглите, но имат временен ефект и след известно време или спиране на употребата мигличките стават много крехки и чупливи.


Дълги мигли у дома

Алтернативата на по-горе изброените скъпи процедури е един натурален продукт с прекрасни резултати върху вашите естествени мигли. Това е рициновото масло. То съдържа полезни съставки, като ги подхранва, омекотява и издължава. Използва се изключително лесно, струва точно 1,30 лв и най-важното - с него се грижим за естествената си красота, без добавяне на изкуствени лепила, косми от норка и др. Държа да подчертая, че това не е рекламен пост на какъвто и да било продукт. Пиша тази статия от моя личен опит в използването на рициновото масло, от което останах приятно изненадана и се надявам да бъде полезно и за теб.


Рициново масло - начин на използване

Всяка вечер, преди лягане, нанасяй рициновото масло върху миглите с помощта на памучно тампонче за уши или чиста измита четка от използвана спирала. Нанеси маслото минавайки с тампончето по миглите ти, както на горния така и на долния клепач. Внимавай да не попадне в очите. Добре е, поставянето на рициновото масло върху миглите да бъде последната стъпка от вечерния ти тоалет и да се направи точно преди сън, именно за да се избегне попадане в очите. Нанасяй маслото всяка вечер и ще забележиш видими резултати още след около седмица-две. Процедурата е подходяща също и в случай, че си имала залепени 3D,6D или мигли косъм по косъм и сега естествените ти  миглички се нуждаят от възстановяване. Рициновото масло ще ги похрани, заздрави и направи по-дълги. Ефектът се вижда най-добре след нанасянето на спирала. Едва когато миглите са укрепнали и дълги, има смисъл да се направи друга, но доста по-щадяща от по-горе изброените, процедура - ламиниране на мигли - за която ще ти разкажа в някоя от следващите статии. Също както и рициновото масло, тази процедура третира твоите естествени мигли и има красив натурален ефект.


Ако имаш въпроси, съм на разположение и ще се радвам да ти бъда максимално полезна. Можеш да се свържеш с мен чрез секция Контакти, както и във Facebook и Instagram.

Калина Валериева / Kika Make-up

3 Коментарa

 1. 13 Март 2023, 15:14 - Отговори

  Абсолютно вярно! Иска се само постоянство. Дори и с пръсти може да се нанася точно преди сън. Можете да поставите и върху веждите, около очите също. Поставете в малка опаковка на нощното шкафче. И готово! :)

 2. 27 Август 2019, 15:05 - Отговори

  Интересна статия : )))

  • 4 Февруари 2020, 00:00

   Най-добрата !

Остави коментар

Вашият имейл няма да се публикува. Задължителните полета се маркират със *


Благодаря, че публикувахте коментар!