loader
Курсове по грим за професионални гримьори и самогримиране

Курсове по грим

Предимства и предизвикателства на професията "Гримьор"

Да работиш като професионален гримьор е изключително вълнуваща професия, която предлага уникални възможности за творческа изява и изграждане на личен стил на работа. Гримът е изкуство, а гримьорът е артист и творец, изразяващ себе си чрез изкуството. Като гримьор човек може да изрази своите възгледи и идеи, да разгърне собствения си потенциал и креативност, и да развие въображението си. 

Проектите, по които работи един професионален гримьор са много разнообразни, интересни и предизвикателни. Всеки проект е различен и изисква различен подход, използване на различни техники за гримиране, работа в различни екипи и на различни локации. Всичко това позволява на професионалният гримьор да се развива постоянно и в работата си да получава нови и нови знания и умения всеки ден. Още едно от предимствата на това да си гримьор е, че имаш свобода на действията и самата професия предлага гъвкавост в работното време. Като професионален гримьор ще се срещнеш и работиш с различни хора като фотографи, модели, стилисти, актьори и други. Ще имаш възможност да установиш интересни контакти, което ще ти помогне в дългосрочен план да се развиеш и да популяризираш името си. Ще можеш да работиш с редица известни артисти и творци и да реализираш успешни партньорства. В резултат на вашата съвместна работа ще можете да създавате интересни проекти като фотосесии, музикални видео клипове и други.Да си професионален гримьор, обаче, е и отговорна професия и носи своите предизвикателства. Изисква се много постоянство, желание за работа, гъвкавост, творчество, креативност, въображение, способност за импровизиране на момента, работа под стрес и ефективна работа в екип.

Искаш да станеш професионален гримьор? Най-добрият начин да придобиеш нужните знания и умения в професионалния грим е като се запишеш на курсове по грим при Kika Make Up . Ще научиш всичко необходимо, за да можеш да практикуваш самостоятелно и да бъдеш част от това прекрасно изкуство.КУРС ПО ГРИМ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГРИМЬОРИ

Кратка информация за курса

Курсът е индивидуален и интензивен, с продължителност общо 40 учебни часа, разпределени в 5 дни. Обучението включва теоретични и практически занимания, свързани с основни принципи и правила в професионалния визажен грим. Ще научиш също точни и конкретни стъпки при извършването на различните видове грим – дневен и вечерен грим, сватбен грим, glitter makeup и др. Индивидуалният курс е голямо предимство, тъй като при него се обучава само един курсист (ти) и аз отделям цялото си внимание за теб и изграждането на твоите умения. Курсът включва също съвети и съдействие при закупуването на стартов комплект от професионални гримове и аксесоари. 
Всички необходими продукти, материали и инструменти за работа по време на курса са осигурени. Необходимо е единствено намирането на модели от твоя страна – могат да бъдат твои приятелки и познати. След приключването на курса се издава сертификат за завършен курс по професионален грим от Kika Make-up.


От кого се провежда?

Курсовете за гримьори се провеждат от професионален гримьор Калина Валериева / Kika Make-up. Нека ти се представя накратко...

Занимавам се професионално с грим повече от 5 години. Завършила съм множество професионални курсове по грим и постоянно посещавам мастъркласове, както при български, така и при чужди гримьори като Fabio De Stefano, Vittorio Sodano, Matilda Inozemtseva и други. Смятам, че човек трябва да се развива постоянно и с интерес следя новите тенденции и съвременни техники за гримиране. Занимавам се също с кино грим и грим "Специални ефекти" (SFX make-up), арт и сценичен грим и face painting. Работя с модни агенции за модели и организатори на конкурси за красота, модни ревюта и други. Участвам и работя активно в най-различни фотосесии, видео и филмови продукции. Практикувам и beauty грим за крайни клиенти за сватби, абитуриентски балове, лични поводи, Halloween и др. През 2017 г. спечелих приз в категория "Сценичен грим" в конкурса "Make-up Competition Arena of beauty". Към момента, също провеждам КУРСОВЕ ЗА ГРИМЬОРИ , както и индивидуални обучения за дамите, които искат да се научат да се гримират сами вкъщи. Старая се да предам всички натрупани знания и умения и на моите курсисти.Предимства на курса по грим при Kika Make-up

За разлика от повечето курсове за гримьори, курсът по грим при KikaMake-up е изцяло индивидуален. Това е едно от основните предимства на нашия курс, тъй като се обучаваш само и единствено ти и цялото внимание и усилия са насочени към изграждането на твоите умения. Друго основно предимство на курса е, че няма фиксирани дати за провеждане. Обучението е изцяло съобразено с твоя график и се провежда в удобно за теб време. Курсът е насочен към начинаещи гримьори и в учебната си програма включва както най- базовите техники за гримиране, така и най-съвременните и популярни в момента в Instagram. Към последните спадат glitter makeup, cut-crease, spot-light eye, strobing и други. Именно разширената учебна програма е едно от най-големите предимства на курсовете по грим при Kika Make-up. В комбинация с изцяло индивиуалното обучение и организирането на курса спрямо твоя график, прави курсът по грим при KiKa Make-up доста по-конкурентен и предпочитан спрямо останалите на пазара.

В допълнение към всичко, курсът включва също и съвети и съдействие при закупуването на основния и базов комплект от професионални гримове и аксесоари, включително гримьорски куфар, комплект четки и други. Лично бих могла да поръчам от твое име голяма част от тях и да ти ги предоставя директно за твое удобство и улеснение.Какви умения се придобиват?

По време на курса по грим при Kika Make-up ще можеш да придобиеш всички необходими теоретични и практични знания и умения, с които да можеш да започнеш да практикуваш самостоятелно като професионален гримьор. Ще се научиш на полезни гримьорски техники и практики във връзка с различните:

  • Видове професионални продукти и аксесоари за грим - от базата за лице до сенки и фиксиращи спрейове, четки, инструменти и други продукти, които ще можеш да използваш по най-добрия начин в практиката си
  • Типове кожа и подходящи продукти бяла козметика за тях, различните форми на лице, очи и вежди, техники за корекции. Контуриране и моделиране на лице.
  • Особености при грима за по-зряла кожа, подходящи продукти и техники за корекции
  • Най-съвременни и популярни трендове в грима, видове очни линии, омбре устни, поставяне на изкуствени мигли и други
  • Информация относно стартовия пакет необходими продукти, съвети за магазини, марки и други
  • Видове грим и техните особености - дневен и вечерен грим,  Мерилин / Pin-up грим, Сватбен грим, Класически черен опушен грим, Spot-light eye makeup, Cut-crease и Glitter makeup и др.

С какви продукти се работи?

Всички необходими продукти, материали и инструменти за работа по време на курса са осигурени. В работата си използвам САМО висококачествени професионални продукти основно на Kryolan professional make-up, MAC, Show Make-up, Radiant professional make-up, Huda beauty, Inglot и други, с които ще имаш възможността да се запознаеш и работиш по време на обучението си.Колко време трае?

Курсът по грим е интензивен и с продължителност общо 40 учебни часа, които са разпределени в 5 дни. Във всеки от дните работим по 8 учебни часа (6 астрономически часа  на ден). Интензивното обучение ти позволява да научиш много учебен материал в рамките на няколко дни. По този начин, спокойно можеш да съчетаваш обучението си с настоящата си работа и останалите ангажименти в графика ти. Курсът по грим може да се провежда както в делнични дни, така и през уикендите.


Получава ли се сертификат?

След успешно преминато обучение се издава сертификат за завършен курс по професионален грим от Kika Make-up, с който ще можеш да започнеш самостоятелна практика като гримьор. Допълнително има възможност за издаване и на удостоверение от МОН и НАПОО, в случай че желаеш това. Това е официален документ от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО), който ти предоставя възможност за работа и в чужбина.


Мога ли да получа още повече подробности за курса?

Разбира се, пълната програмата на курса и повече детайли във връзка с него, мога да ти изпратя допълнително, за да можеш да обмислиш добре моето предложение и да направиш информиран и осъзнат избор. Можеш да се свържеш с мен от сексия Контакти и ще ти изпратя всичко необходимо.Как мога да се запиша?

За записване на курса е необходимо да ми потвърдиш и да ме ориентираш горе-долу кога би искала да започнеш обучението си. Няма проблем, дори и в момента да не можеш да посочиш точна дата. Записването става с изпращане на капаро, а точната дата можем да фиксираме в последствие, когато имаш повече яснота за графика си.

Имам и една изненада за теб! Можеш да получиш специални промоционални отстъпки за ранно записване като новозаписал се курсист. Обади ми се, за да ти изпратя подробна информация и оферта за курса и да разбереш как можеш да се възпозлваш от специалните промо условия

За цени, подробна програма и повече информация за курса, може да се свържеш с мен чрез посочените по-долу координати.


Kalina Valerieva / Kika Make-up
tel.: +359 898 760 356
e-mail: kikamakeup@mail.bg
website: http://kikamakeup.com
facebook page: https://www.facebook.com/kikamakeups
instagram: https://www.instagram.com/kikamakeups