loader
Курсове по грим за професионални гримьори и самогримиране

Курсове по грим

Предимства и предизвикателства на професията "Гримьор"

Да работиш като професионален гримьор е изключително вълнуваща професия, която предлага уникални възможности за творческа изява и изграждане на личен стил на работа. Гримът е изкуство, а гримьорът е артист и творец, изразяващ себе си чрез изкуството. Като гримьор човек може да изрази своите възгледи и идеи, да разгърне собствения си потенциал и креативност, и да развие въображението си. 

Проектите, по които работи един професионален гримьор са много разнообразни, интересни и предизвикателни. Всеки проект е различен и изисква различен подход, използване на различни техники за гримиране, работа в различни екипи и на различни локации. Всичко това позволява на професионалният гримьор да се развива постоянно и в работата си да получава нови и нови знания и умения всеки ден. Още едно от предимствата на това да си гримьор е, че имаш свобода на действията и самата професия предлага гъвкавост в работното време. Като професионален гримьор ще се срещнеш и работиш с различни хора като фотографи, модели, стилисти, актьори и други. Ще имаш възможност да установиш интересни контакти, което ще ти помогне в дългосрочен план да се развиеш и да популяризираш името си. Ще можеш да работиш с редица известни артисти и творци и да реализираш успешни партньорства. В резултат на вашата съвместна работа ще можете да създавате интересни проекти като фотосесии, музикални видео клипове и други.Да си професионален гримьор, обаче, е и отговорна професия и носи своите предизвикателства. Изисква се много постоянство, желание за работа, гъвкавост, творчество, креативност, въображение, способност за импровизиране на момента, работа под стрес и ефективна работа в екип.

Искаш да станеш професионален гримьор? Най-добрият начин да придобиеш нужните знания и умения в професионалния грим е като се запишеш на курсове по грим при Kika Make Up . Ще научиш всичко необходимо, за да можеш да практикуваш самостоятелно и да бъдеш част от това прекрасно изкуство.I. КУРС ПО ГРИМ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ГРИМЬОРИ

Кратка информация за курса

Курсът е изцяло индивидуален, без фиксирани дати. Провеждаме го спрямо твоя график, в удобни за теб дни. Обучението включва теоретични и практически занимания, свързани с основни принципи и правила в професионалния визажен грим. Ще научиш също точни и конкретни стъпки при извършването на различните видове грим – дневен и вечерен грим, сватбен грим, glitter makeup и др. Индивидуалният курс е голямо предимство, тъй като при него се обучава само един курсист (ти) и аз отделям цялото си внимание за теб и изграждането на твоите умения. Курсът включва също съвети и съдействие при закупуването на стартов комплект от професионални гримове и аксесоари. 
Всички необходими продукти, материали и инструменти за работа по време на курса са осигурени. Необходимо е единствено намирането на модели от твоя страна – могат да бъдат твои приятелки и познати. След приключването на курса се издава сертификат за завършен курс по професионален грим от Kika Make-up.


От кого се провежда?

Курсовете за гримьори се провеждат от професионален гримьор Калина Валериева / Kika Make-up. Нека ти се представя накратко...

Занимавам се професионално с грим повече от 5 години. Завършила съм множество професионални курсове по грим и постоянно посещавам мастъркласове, както при български, така и при чужди гримьори като Fabio De Stefano, Vittorio Sodano, Matilda Inozemtseva и други. Смятам, че човек трябва да се развива постоянно и с интерес следя новите тенденции и съвременни техники за гримиране. Занимавам се също с кино грим и грим "Специални ефекти" (SFX make-up), арт и сценичен грим и face painting. Работя с модни агенции за модели и организатори на конкурси за красота, модни ревюта и други. Участвам и работя активно в най-различни фотосесии, видео и филмови продукции. Практикувам и beauty грим за крайни клиенти за сватби, абитуриентски балове, лични поводи, Halloween и др. През 2017 г. спечелих приз в категория "Сценичен грим" в конкурса "Make-up Competition Arena of beauty". Към момента, също провеждам КУРСОВЕ ЗА ГРИМЬОРИ , както и индивидуални обучения за дамите, които искат да се научат да се гримират сами вкъщи. Старая се да предам всички натрупани знания и умения и на моите курсисти.Предимства на курса по грим при Kika Make-up

За разлика от повечето курсове за гримьори, курсът по грим при KikaMake-up е изцяло индивидуален. Това е едно от основните предимства на нашия курс, тъй като се обучаваш само и единствено ти и цялото внимание и усилия са насочени към изграждането на твоите умения. Друго основно предимство на курса е, че няма фиксирани дати за провеждане. Обучението е изцяло съобразено с твоя график и се провежда в удобно за теб време. Курсът е насочен към начинаещи гримьори и в учебната си програма включва както най- базовите техники за гримиране, така и най-съвременните и популярни в момента в Instagram. Към последните спадат glitter makeup, cut-crease, spot-light eye, strobing и други. Именно разширената учебна програма е едно от най-големите предимства на курсовете по грим при Kika Make-up. В комбинация с изцяло индивиуалното обучение и организирането на курса спрямо твоя график, прави курсът по грим при KiKa Make-up доста по-конкурентен и предпочитан спрямо останалите на пазара.

В допълнение към всичко, курсът включва също и съвети и съдействие при закупуването на основния и базов комплект от професионални гримове и аксесоари, включително гримьорски куфар, комплект четки и други. Лично бих могла да поръчам от твое име голяма част от тях и да ти ги предоставя директно за твое удобство и улеснение.Какви умения се придобиват?

По време на курса по грим при Kika Make-up ще можеш да придобиеш всички необходими теоретични и практични знания и умения, с които да можеш да започнеш да практикуваш самостоятелно като професионален гримьор. Ще се научиш на полезни гримьорски техники и практики във връзка с различните:

  • Видове професионални продукти и аксесоари за грим - от базата за лице до сенки и фиксиращи спрейове, четки, инструменти и други продукти, които ще можеш да използваш по най-добрия начин в практиката си
  • Типове кожа и подходящи продукти бяла козметика за тях, различните форми на лице, очи и вежди, техники за корекции. Контуриране и моделиране на лице.
  • Особености при грима за по-зряла кожа, подходящи продукти и техники за корекции
  • Най-съвременни и популярни трендове в грима, видове очни линии, омбре устни, поставяне на изкуствени мигли и други
  • Информация относно стартовия пакет необходими продукти, съвети за магазини, марки и други
  • Видове грим и техните особености - дневен и вечерен грим,  Мерилин / Pin-up грим, Сватбен грим, Класически черен опушен грим, Spot-light eye makeup, Cut-crease и Glitter makeup и др.

С какви продукти се работи?

Всички необходими продукти, материали и инструменти за работа по време на курса са осигурени. В работата си използвам САМО висококачествени професионални продукти основно на Kryolan professional make-up, MAC, Show Make-up, Radiant professional make-up, Huda beauty, Inglot и други, с които ще имаш възможността да се запознаеш и работиш по време на обучението си.Колко време трае?

Курсът по грим е индивидуален и определяме графика на провеждане спрямо твоите ангажименти. В тази връзка и продължителността на курса е различна. По този начин, спокойно можеш да съчетаваш обучението си с настоящата си работа и останалите ангажименти в графика ти. Курсът по грим може да се провежда както в делнични дни, така и през уикендите. Има няколко варианта на курса по грим - 1во, 2ро и 3то ниво - всяко от които с определена учебна програма и конкретен брой заложени часове. Детайлна информация за учебната програма на всеки от вариантите, може да получиш като ти изпратя подробна писмена оферта. Моля да се свържеш с мен на получените контакти за получаване на детайлна оферта за курса.


Получава ли се сертификат?

След успешно преминато обучение се издава сертификат за завършен курс по професионален грим от Kika Make-up, с който ще можеш да започнеш самостоятелна практика като гримьор.  


Мога ли да получа още повече подробности за курса?

Разбира се, пълната програмата на курса и повече детайли във връзка с него, мога да ти изпратя допълнително, за да можеш да обмислиш добре моето предложение и да направиш информиран и осъзнат избор. Можеш да се свържеш с мен от сексия Контакти и ще ти изпратя всичко необходимо.Как мога да се запиша?

За записване на курса е необходимо да ми потвърдиш и да ме ориентираш горе-долу кога би искала да започнеш обучението си. Няма проблем, дори и в момента да не можеш да посочиш точна дата. Записването става с изпращане на капаро, а точната дата можем да фиксираме в последствие, когато имаш повече яснота за графика си.

Имам и една изненада за теб! Можеш да получиш специални промоционални отстъпки за ранно записване като новозаписал се курсист. Обади ми се, за да ти изпратя подробна информация и оферта за курса и да разбереш как можеш да се възпозлваш от специалните промо условия

За цени, подробна програма и повече информация за курса, може да се свържеш с мен чрез посочените по-долу координати.


II. КУРС ПО ГРИМ "Как да се гримирам сама?" 

Виж повече информация в Курс по самогримиране

----------------------
За въпроси и повече информация, може да се свържеш с мен на посочените в дясно координати или чрез секция КОНТАКТИ.