loader
Абитуриентски и абсолвентски грим

Грим за бал

Имам една изненада за теб!! ПРОМОЦИЯ "Препоръчай ме и спечели подарък!"

Препоръчай ме на твоя приятелка! Ако и ти и тя си запишете час в графика, ти получаваш специален ПОДАРЪК от мен - козметичен продукт от моя онлайн магазин Kika Makeup Store !! 

--------

Абитуриенстският бал е много специално събитие в живота на всяко момиче, затова и всяка подготовка за него е трескава и вълнуваща. Всяко момиче иска и заслужава да изглежда безупречно на своя бал. Що се касае за абитуриентския грим, той е важен елемент от цялостната визия. 

Няма съмнение, че абитуриенстският грим изисква умения , за да бъде направен както трябва и затова се препоръчва да го направиш при професионален гримьор.  

Гримьорът ще подбере подходящ грим за формата и цвета на твоето лице, очи и коса, който да следва естествените му линии и подчертае естествената ти красота. Професионалният гримьор ще те посъветва и препоръча  най-подходящите продукти според твоя тип кожа и ще ти даде насоки за видове и цветове грим, които ще ти стоят най-добре. Обсъди с твоя гримьор какъв точно стил или ефект искаш да има твоят грим за бала. Попитай го дали кожата ти се нуждае от някакви специални грижи или козметични процедури преди резервирания ден за гримиране


При всички видове официален грим за важни събития, какъвто е и абитуриенският, е препоръчително да се направи пробен грим, за да можеш да се чувстваш спокойна на твоя специален ден. За твоето добро настроение и страхотно преживяване на този ден е важно също и всичко да ти бъде лесно достъпно и да ти отнема минимално време, за да няма забавяния в графика, да се чувстваш спокойна и да се забавляваш. Доста ефективно от гледна точка на времето, например, е това гримът и прическата ти да бъдат на едно и също място. В тази връзка мога да съм ти от полза, в случай че търсиш фризьор или фотограф за твоя специален ден. Работя в сътрудническото с много добри фотографи и фризьори, чиито контакти мога да ти изпратя и чието портфолио да разгледаш.

Особености на грима за абитуриенти

Абитуриенският грим определено трябва да бъде красив, впечатляващ и запомнящ се. Дали ще избереш бляскав или по нежен зависи от твоя личен вкус, както и от стила на роклята ти и цялостната визия, в която си представяш. За “уау’’ефект се препоръчва да използвате услугите на професионален гримьор. Вариантите са наистина безкрайни и всичко зависи от личните ти характеристики, стил и вкус. Заедно ще обсъдим всичко необходимо, за да можем да завършим цялостната ти визия с един прекрасен абитуриентски грим. Сигурна съм, че имаш някои неясноти относно грима за бала и неговата организация. Затова по-надолу ще откриеш отговорите на всички въпроси, които имаш във връзка с твоя абитуриентски грим. Ако съм пропуснала нещо, не се колебай да се свържеш с мен. С радост ще отговоря на всичко, кото те интересува.


Предимствата на моя грим за бал

Сигурна съм, че докато търсиш информацията за грим за бала, си попаднала на много и най-различни специалисти, най-различни цени и условия и това може да бъде доста объркващо. Браншът ни е пренаситен, съществуват и безумно ниски и много високи цени и за всичко това има конкретни причини, но това е дълга тема. Съветвам те предварително да се информираш добре за гримьора, на когото да се довериш, като вземеш предвид всички фактори, а не само цената на услугата.

С какво съм различна?

 • В добри ръце  си! - Гримът ти ще бъде извършен от професионалист с дългогодишен опит и много мастъркласове и обучения в чужбина
 • Имам знанията и опитът да преценя какво е най-подходящо за теб според формата на лицето и очите ти, цвета на кожата и косата ти и други твои лични особености
 • Разбира се, винаги съобразявам грима и с твоите изисквания и желания, стил, предпочитания и темперамент. Най-вероятно не носиш много грим и ще имам предвид това, за да не ти "тежи" професионалната визия. Не работя "по шаблон", запазвам индивидуалността на всяко лице и това се вижда от снимките в портфолиото ми.
 • Също така, съобразявам продуктите за твоя грим според типа кожа. Ако това не е съобразено правилно, гримът не просто ще стои грубо, но и няма да бъде дълготраен.
 • Винаги избирам правилният цвят фон дьо тен за твоя тен на кожата! Гримът стои като маска, когато цветът на лицето се различава от цвета на тялото. Това е много груба грешка. (за жалост често срещана...)
 • Хигиена - може би най-важното! Почиствам четките си след всеки грим със специални почистващи и дезинфекциращи разтвори, а когато се върна в студиото използвам и стерилизатор. Използвам индивидуални апликатори и отделна палитра, на която слагам конкретния продукт, а не го нанасям директно от оригиналната опаковка върху лицето ти.
 • В работата си често си партнирам с фотографи и знам как трябва да бъде направен един грим, за да изглежда добре и на живо, и на снимки.
 • Използвам качествени професионални и дълготрайни продукти, с които гарантирам, че гримът ще издържи целия ден.
 • Индивидуален подход към всеки клиент с усмивка, позитивно отношение, коректност и професионализъм.
 • Най-добрата реклама са мненията и отзивите на клиентите. Отзивите за мен, можеш да видиш в секция Отзиви на профилите ми в Google и Facebook.
 • Освен с професионално отношение съм се постарала да те зарадвам и с допълнителни подаръци и отстъпки за моите услуги.
 • Давам добавена стойност на услугите чрез препоръки за други добри специалисти като фризьор, фотограф, цветя и декорации.

Какво да правим преди деня за гримиране?

Освен стандартните маски за подхранване и хидратиране, е препоръчително да правиш ексфолация на кожата веднъж седмично. Трябва да се внимава с ексфолирането, обаче, в случай че кожата ти е суха и чувствителна. Ако си планирала почистване на кожата при козметик, желателно е да отидеш поне 10 дни преди абитуриентския грим, за да могат всички зачервявания да заздравеят и кожата да е добре почистена и гладка. Най-добрата грижа за кожата е тази, която е препоръчана от квалифициран специалист, а именно дерматолог. В тази връзка винаги съветвам и насочвам моите клиентки към съветите на дерматолозите, които да предпишат необходимата натурална или медицинска козметика. Дерматологът ще прецени какво почистване е допустимо и колко често да бъде извършвано от козмтик. Каквито и процедури и кремове да използваме, те винаги трябва да са назначени от специалист и за препоръчване закупени от аптеката, т.е. медицински – без парабени и консерванти в тях.

Друго нещо, което е хубаво да направиш преди да отидеш на официален грим, е да провериш дали веждите ти са добре оформени. Ако не са, посети добър козметик, който да ги оформи ден преди поставянето на абитуриентския грим.


Какъв вид абитуриентски грим да изберем?

При абитуриентския грим имаме голяма свобода на избора и безброй много вариации.Той трябва най-вече да съответства на цвета и типа на кожата ти, косата ти, очите ти, както и този на официалната ти рокля. 
Абитуриентският грим може да бъде лек и деликатен в меки тонове или по-изразен в тъмни цветове - всичко зависи от цветовете които си избрала за роклята и останалите елементи от абитуриентската ти визия, както и от твоите лични предпочитания и изисквания. Моята работа е да ти предложа визия, която е подходяща за теб, така че не се притеснявай дори и да нямаш идея какъв тип грим харесваш и искаш.


Какво включва абитуриентския грим? 

И пробният и официалният абитуриентски грим от Kika Make-up включва: 

 • Насоки, съвети и професионална консултация за грим, който е подходящ за твоето лице и съотвестващ на твоите изисквания, стил, желания и предпочитания
 • Подготовка на кожата на лицето - почистване и дегримиране
 • Нанасяне на подходяща хидратираща или матираща база / основа за грим, според типа кожа
 • Нанасяне на висококачествен и дълготраен професионален течен, кремообразен или стик фон дьо тен, според твоя тип кожа
 • Контуриране на лицето с кремообразни или прахообразни продукти за създаване на светлосенки и обем на лицето
 • Нанасяне на руж и хайлайтър за свежест и озаряване
 • Нанасяне на подходящи нюанси сенки за очи, молив, водоустойчиви очна линия и спирала
 • Подчертаване на веждите
 • Контурииране на устните с молив и нанасяне на специално дълготрайно червило с матов или бляскав завършек
 • Фиксиране на грима за по-голяма устойчивост и дълготрайност

Нужен ли е пробен грим?

Да, пробният грим е необходим. Имам достатъчно голям опит, за да мога да преценя и на място какво ще ти подхожда и да направя перфектния грим за теб, но с оглед на по-точната преценка за нужното време за работа, необходими продукти и т.н. е добре да направим пробен грим. Той е плюс и за теб, защото ще можеш  предварително да се видиш как ще изглеждаш и да бъдеш по-спокойна. Като комплимент от мен, получаваш специална отстъпка за пробния грим. Виж по-долу в секция Цени.


Кога да направя пробен грим?

Най-добре е пробният грим да бъде направен 2-3 месеца преди самия абитуриентски бал или с други думи през февруари, март или април. Така ще си гарантираш спокойствие, че ще си организирала всичко и ще можеш да ангажиржаш гримьора си за твоя специален ден. Датите на абитуриентските балове са доста натоварени за гримьорите, затова е добре да задействаш организацията от по-рано, за да си спокойна че ще можелш да си запазиш час точно при гримьора, който искаш.

Колко време ще отнеме грима?

Професионалният абитуриентски грим отнема около 1 час. Обикновено е добре да се направи последен, т.е. след прическата и всичко останало, но в случай че графикът на събитието не го позволява, понякога е възможно и да се разменят като поредност. Имай предвид, че винаги има забавяния в графика, заради многото дейности, които трябва да се извършат и многото хора, от които зависят, затова винаги оставяй времеви „буфери” и предвиждай малко повече време за всяка дейност, в случай че нещо се забави. 

Каква козметика използва?

Като професионален гримьор , разбира се, използвам само маркова козметика на професионални брандове. Важно е да отбележим, че не гримира самата козметика, а гримьорът. Именно той е този, който създава магията и прави лицето ти да засияе. Крайният резултат не зависи само от качеството на козметичните продукти , но и от начина на работа на гримьора, неговия опит, техника на работа и талант.
В работата си използвам само професионални и висококачетвени, дълготрайни и устойчиви на емоции и външния атмосферни влияния,  продукти на Kryolan Professional make-up, MAC, Radiant, Show Make-up, Inglot и други. Почиствам, дезинфекцирам и стерилизирам всички продукти, четки и инструменти. Използвам еднократни апликатори и палитра, върху която се нанасят продуктите, преди да бъдат нанесени върху лицето ти.


Колко време ще издържи грима? Дали няма да се развали в даден момент?

Професионалните и висококачествени дълготрайни и водоустойчиви продукти и техниката на гримиране, която използвам гарантират, че гримът ти ще издържи през целия ден, за да можеш да се чувстваш спокойна и красива през цялото време. Когато абитуриентският грим е направен професионално и фиксиран, той може да издържи поне и над 12 часа. В тази връзка е добре да се довериш на професионалист, ако искаш да имаш издръжлив и красив грим до края на партито.

Може ли да се извърши и у дома? 

По време на баловете, времето ни за работа е изключително ограничено, затова предоставям услугата само в студиото, тъй като ако се налага да ходя на различни адреси губя много повече време и по този начин не мога да гримирам всички желаещи. Ще се радвам да посрещна в моето уютно студио и теб и те очаквам с нетърпение.
Дали може да организирам грим и за моите близки?

Разбира се, с удоволствие! Мога да се погрижа и за визиите на твоята майка, сестра или приятелка. Необходимо е да се разберем предварително колко грима са нужни, за да можем да го предвидим и планираме като време и организация. 

Как мога да си запиша час?

Можеш да си запишеш час като директно ми се обадиш по телефона, пишеш чрез messenger формата в долния десен ъгъл на сайта, пишеш по viber, избереш бутона "Запиши час" или се свържеш с мен чрез секция Контакти. За да те запиша официално в графика е необходимо изпращането на 50% капаро по банков път.


  Каква е цената на абитуриентския грим?

  Пробен грим за бал (цена с  отстъпка): 115 лв.

  Официален грим за бал: 130 лв и като комплимент и подарък от мен получаваш подаръци на стойност 50лв!:
  • Подарък 15лв отстъпка за пробния грим
  • Подарък Изкуствени мигли на снопчета или мигли на лентичка от естествен косъм, които можеш да използваш многократно на стойност 10лв
  • Подарък грим консумативи за поддръжка на твоя грим в деня на бала
  • Подарък за твоя рожден ден - талон за отстъпка, който ти дава ваучер от 20лв за професионален грим на рождения ти ден
  *Цените са валидни за София. За ангажименти извън работно време, а именно преди 9ч. и след 19ч. се добавят +50% от цената на услугата.

  Побързай да запазиш своя час, защото времето е ограничено и часовете се запълват много бързо!