loader
За твоя специален ден

Сватбен грим

Всяка бъдеща булка си мечтае за сватба като от приказките - невероятна бяла рокля, стилна прическа, прекрасен грим и много гости близки и приятели, които й се радват, аплодират и тръпнат в очакване да чуят заветното “ДА”.

Като професионален гримьор с няколкогодишен опит в сватбения грим, разбирам колко стресиращо може да бъде всичко това. Всяка булка заслужава и иска да се чувства красива и за да бъде спокойна, гримът, прическата и всичко в нейната визия трябва да бъде перфектно, естетически издържано и изпипано до последния детайл. Все пак сватбата е важно събитие, което ще бъде отразено и от професионален фотограф, който ще запечата спомена завинаги и в тази връзка професионално направеният качествен и дългостраен грим е от първостепенно значение.Професионален гримьор за сватбата

Нека първо ти се представя, за да знаеш с какво мога да ти бъда полезна. Казвам се Калина Валериева (Kika Make-up) - професионален гримьор с голям опит в beauty и кино грима. Обучавала съм се при световно известни мастър гримьори като Fabio de Stefano, Vittorio Sodano, Matilda Inozemtseva и др. Щастлива съм, че в практиката си успявам да допринеса за перфктната визия, усмивки и добро настроение на толкова много жени и в частност бъдещи булки. За мен е от изключителна важност да те накарам да се почувстваш специална и спокойна на твоя ден! Работя само с висококачествени продукти, като професионалист отправям своите насоки и консултации за това, какво би ти подхождало и в същото време винаги съобразявам всичко и с твоя вкус, стил и предпочитания, за да може да се чувсташ красива и себе си.


Предимства на моя грим за сватба

Сигурна съм, че докато проучваш информацията за сватбения грим си попаднала на много и най-различни специалисти, най-различни цени и условия и това може да бъде доста объркващо. Браншът ни е пренаситен, съществуват и безумно ниски и много високи цени и за всичко това има конкретни причини, но това е дълга тема. Моят съвет е да се информираш добре за самия гримьор, внимателно да избереш на кого да се довериш и да вземеш предвид всички фактори, а не само цената на услугата.

Ето с какво съм различна:

 • Твоят грим ще бъде извършен от професионалист с дългогодишен опит и множество обучения в чужбина
 • Винаги съобразявам грима с твоите изисквания и желания, стил, предпочитания и темперамент. Не работя "по шаблон", запазвам индивидуалността на всяко лице и това се вижда от снимките в портфолиото ми.
 • Имам опитът да преценя какво е най-подходящо за теб според формата на лицето и очите ти, цвета на кожата и косата ти и други твои лични особености
 • Съобразявам продуктите за твоя грим според типа кожа. Ако това не е съобразено правилно, гримът не просто ще стои "не на място", но и няма да бъде траен.
 • Винаги винаги...винаги избирам правилният цвят фон дьо тен за твоя тен на кожата! Груба грешка е когато цвета на лицето се различава от цвета на тялото и гримът стои като маска. (за жалост често срещано...)
 • Хигиена - почиствам четките си след всеки грим със специални почистващи и дезинфекциращи разтвори, а когато се върна в студиото използвам и стерилизатор. Използвам индивидуални апликатори и отделна палитра, на която слагам конкретния продукт, а не го нанасям директно от оригиналната опаковка върху лицето ти.
 • Често работя с фотографи за различни фотосесии и знам как трябва да бъде направен един грим, за да изглежда красиво както на живо, така и на снимки.
 • Използвам качествени професионални и дълготрайни продукти, с които гарантирам, че гримът ще издържи целия ден
 • Подхождам към всеки клиент с усмивка, позитивно отношение, коректност и професионализъм.
 • Грижата за клиента е също мой основен фокус. Освен с професионално отношение се старая да те зарадвам и с допълнителни подаръци и отстъпки за моите услуги.
 • Най-добрата реклама са мненията и отзивите на клиентите, вече ползвали дадена услуга. Отзивите за мен, можеш да видиш в секция Отзиви на профилите ми в Google и Facebook.
 • Давам добавена стойност на услугата чрез препоръки за други добри специалисти за сватбения ден - фризьор, фотограф, декорация и цветя.


Фризьор и фотограф за сватба

Мога да ти бъда полезна и с препоръки за някои допълнителни услуги, които са необходими за всяка сватба. Организацията на сватбения ден е истинско предизвикателство и изисква доста време и усилия в проучвания, организиране и ангажиране на различни специалисти. Работя в сътрудничество и мога да ти препоръчам  добри специалисти като фризьори, фотографи или декоратори за събитието, чиито контакти да ти изпратя и чието портфолио да разгледаш. 

По-надолу ще откриеш отговорите на всички въпроси, които касаят организацията на сватбения грим. В случай, че съм пропуснала някой, може да се свържеш с мен на посочените контакти. С радост ще отговоря на всички твои въпроси.Дали гримьорът може да дойде вкъщи?

Отговорът е “ДА”, при минимум 3 дами за грим. За максимално твое удобство мога да дойда на твой адрес с всички необходими материали и продукти и да направим грима там, за да бъдеш спокойна и да можеш да спестиш ценно време. В случай, че ще се грмираш само ти, можеш да заповядаш в студиото, където има всички необходими условия за перфектния сватбен грим. 


Сватбен грим у дома – особености.

Както вече споменах по-горе, няма никакъв проблем сватбеният грим да бъде извършен в комфорта на твоя дом. За целта, обаче, е необходимо подсигуряването на подходящи условия за работа от твоя страна. За да мога да извърша услугата възможно най-бързо и ефективно и за да може да имаш перфектния сватбен грим ще е необходимо осигуряването на:

 • Свободно и светло пространство за работа, по възможност близо до прозорец с естествена светлина
 • Маса или друга повърхност, върху която да мога да разположа необходимите продукти за работа
 • Висок стол (тип бар стол) – в случай, че не разполагаш с такъв, може да се направи компромис и да се използват 2 обикновени стола

Нужен ли е пробен грим?

Да, пробният грим е необходим. Имам достатъчно голям опит, за да мога да преценя и на място какво ще ти подхожда и да направя перфектния грим за теб, но с оглед на по-точната преценка за нужното време за работа, необходими продукти и т.н. е добре да направим пробен грим. Той е плюс и за теб, защото ще можеш  предварително да се видиш как ще изглеждаш и да бъдеш по-спокойна. Като комплимент от мен, получаваш специална отстъпка за пробния грим. Виж по-долу в секция Цени.


Каква козметика използва?

В работата си използвам само професионални и висококачетвени, дълготрайни и устойчиви на емоции и външния атмосферни влияния,  продукти на Kryolan Professional make-up, MAC, Radiant, Show Make-up, Inglot и други. Спазвам висока хигиена, използвам единични апликатори и палитра, изполвам дезинфекциращи спрейове и стерилизатор за инструментите, четките и продуктите.


Колко време ще отнеме грима?

Професионалният грим отнема около 1 час. Обикновено е добре да се направи последен, т.е. след прическата и всичко останало, но в случай че графикът на събитието не го позволява, понякога е възможно и да се разменят като поредност. Имай предвид, че винаги има забавяния в графика, заради многото дейности, които трябва да се извършат и многото хора, от които зависят, затова винаги оставяй времеви „буфери” и предвиждай малко повече време за всяка дейност, в случай че нещо се забави. 


Колко време ще издържи грима? Дали няма да се развали в някакъв момент?

Професионалните и висококачествени дълготрайни и водоустойчиви продукти и техниката на гримиране, която използвам гарантират, че гримът ти ще издържи през целия ден, за да можеш да се чувстваш спокойна и красива през цялото време. 


Дали може да организирам грим и за моите близки?

Разбира се, с удоволствие! Мога да се погрижа и за визиите на твоята кума, майка, сестра, шаферки и други гости. Необходимо е да се разберем предварително колко грима са нужни, за да можем да го предвидим и планираме като време и организация. В този случай, може да ползваш и специални промоционални пакети с много комплименти и подаръци от мен.


Как мога да си запиша час?

Можеш да си запишеш час като директно ми се обадиш по телефона, пишеш чрез messenger формата в долния десен ъгъл на сайта, пишеш по viber, избереш бутона "Запиши час" или се свържеш с мен чрез секция Контакти. За да те запиша официално в графика е необходимо изпращането на 50% капаро по банков път.Какво включва сватбеният грим?

И пробният и официалният сватбен грим от Kika Make-up включва: 

 • Насоки, съвети и професионална консултация за грим, който е подходящ за твоето лице и съотвестващ на твоите изисквания, стил, желания и предпочитания
 • Подготовка на кожата на лицето - почистване и дегримиране
 • Нанасяне на подходяща хидратираща или матираща база / основа за грим, според типа кожа
 • Нанасяне на висококачествен и дълготраен професионален течен, кремообразен или стик фон дьо тен, според твоя тип кожа
 • Контуриране на лицето с кремообразни или прахообразни продукти за създаване на светлосенки и обем на лицето
 • Нанасяне на руж и хайлайтър за свежест и озаряване
 • Нанасяне на подходящи нюанси сенки за очи, молив, водоустойчиви очна линия и спирала
 • Подчертаване на веждите
 • Контурииране на устните с молив и нанасяне на специално дълготрайно червило с матов или бляскав завършек
 • Фиксиране на грима за по-голяма устойчивост и дълготрайност


Каква е цената за сватбеният грим?

Пробен грим (цена с отстъпка): 115 лв.

Сватбен грим: 130 лв и като комплимент от мен получаваш подаръци на стойност между 50 и 70лв!:

 • Подарък 15лв отстъпка за пробния грим
 • Подарък Изкуствени мигли на снопчета или мигли на лентичка от естествен косъм, които можеш да използваш многократно на стойност 10лв
 • Подарък-Изненада на стойност 20лв  (при ползване на пакет от мин. 3 грима)
 • Подарък грим консумативи за поддръжка на твоя грим в сватбения ден
 • Подарък за твоя рожден ден - талон за -20% отстъпка или ваучер на стойност 20лв за професионален грим на рождения ти ден


Пакетни цени за повече допълнителни грима:

 • Булчински грим + още 1 грим на гост: 230 лв
 • Булчински грим + още 2 грима: 350 лв
 • Булчински грим + още 3 грима: 460 лв

Посещение на твой адрес: +100 лв

*При ползване на пакет, получаваш допълнителен подарък - Изкуствени мигли както за теб, така и за твоите гости (подаръци на стойност между 20 и 40лв)

*Посещение на адрес е възможно за пакет от минимум 3 или повече грима.

*Цените са валидни за София. За ангажименти извън работно време, а именно преди 9ч. и след 19ч. се добавя доплащане към цената на услугата. За цени извън София и за по-голям брой гримове, моля обади ми се да обсъдим подробностите.


В галерията по-долу, може да видиш и снимки на моите булки.