loader
9 Октомври 2017

Kika Make-up с награда от състезанието по грим "Арена на красотата" 2017

В този пост ще ти разкажа за едно интересно събитие, в което имах щастието да участвам - състезание по грим "Арена на красотата" 2017, част от международното изложение "Arena of Beauty Professional".

Международно изложение "Арена на красотата"

Това е специализирано В2В изложение в България за професионална козметика, услуги, оборудване и обзавеждане за салони за красота и СПА центрове. През 2017-та година, изложението отбелязва 20-тата годишнина от провеждането на първото изложение „Арена на красотата“. Освен че можеш да разгледаш и да се запознаеш с много компании в сферата на красотата и да опиташ част от техните услуги, можеш и да присъсташ на различни интересни семинари, конференции и конкурси, организирани като част от програмата на събитието. Един такъв конкурс например е състезанието по грим "Make-up competition Arena of beauty" 2017, в което аз имах възможността и щастието да участвам и спечеля почетното 3-то място в категория "Сценичен грим".  

Kika Make-up в "Арена на красотата"

Участието ми в състезанието беше изключително вълнуващо и интересно за мен. Това беше първия конкурс, на който се явявам и честно да си призная, изпитвах леки притеснения и малка сценична треска. :) Състезанието беше организирано в две категории "Сценичен грим, с тема Приказен герой" и "Beauty грим, с тема Карнавалът в Рио". Аз участвах и в двете категории. Снимки от събитието и повече снимки на моделите ми, можеш да видиш ТУК. Конкуренцията беше много сериозна и всички колеги, които участваха бяха подготвили интересни проекти и се представиха много добре.

Моята работа беше отличена в категорията за сценичен грим, в която бях избрала да пресъздам образа на Крюела Девил. Имах задачата да измисля героя и неговата концепция, да осигуря подходящ модел, прическа и костюм, допълващи цялостната визия и разбира се да направя грима на живо пред публика по време на състезанието. Изключително много благодаря на всички хора от моя невероятен екип, с чиято помощ и съдействие успях да подготвя всичко!


Каква награда спечелих?

Наградата, която спечелих беше Курс по грим "Специални ефекти (SFX - special effects make-up)" при световно известен и 3 пъти номиниран за Оскар мастър кино гримьор Викторио Содано. Изключително преживяване и ценен опит, за който ще ти разкажа в следващия ми пост. Отличието на журито и наградата беше страхотна и много ценна, но това, което всъщност искрено ме развълнува и направи щастлива, беше моментът, в който самия Викторио Содано извън сцената дойде лично да ме поздрави и да поиска моя модел в образа на Крюела да присъства заедно с него на интервюто, което провеждаха от Нова ТВ за предаването "На кафе".

Репортажът за изложението и разговора с Викторио Содано можеш да гледаш в сайта на Nova TV .
Тъй като предаването е дълго и съдържа много различни теми, ако искаш да гледаш само споменатия репортаж, може да превключиш директно на 1 час и 26-та минута.

Благодарности към целия екип на Kika Make-up!

В заключение искам най-искрено да благодаря на всички хора от екипа, които участваха в моя проект, а именно:
прически: NN Hair Design / Neriman Nalbantova , http://nnhairdesign.eu
фотограф: Vladimir Dokuzanov
модел Рио: Gaby Mitkova
модел Крюела Девил: Нели Делчева
костюм модел РИО: DDeluxsus / Tereza Madzharova
костюм Крюела Девил: Carnival for you , http://www.carnivalforyou.com

Ако ти се струва интересно, може да дойдеш на Арена на красотата 2018 и да ме гледаш отново. Събитието ще се проведе от 5-ти до 7-ми октомври 2018 г. С нетърпение очаквам да разбера каква ще бъде темата  на състезанието. До скоро!
Kika Make-up

Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл няма да се публикува. Задължителните полета се маркират със *


Благодаря, че публикувахте коментар!