loader
21 Април 2021

Грим за бал - как да го направим?

За различните видове строго официални поводи, гримът за бал задължителна част от една завършена елегантна визия. Това са балове, гала вечери, официални тържества, на които се изисква елегантен дрескод. Подготовката за един бал е винаги вълнуващо събитие и всеки се старае да изглежда отлично и се стреми да постигне най-добрата си визия. 

Повечето от нас знаят, че гримът е важна част от цялостната ни официална визия.Той трябва да изглежда елегантен и  никакъв случай претруфен или твърде изкуствен. Трябва да е умело комбиниран с нашите грим и прическа. Понякога изборът на походящ грим за бала не е лесна задача. Трябва да изглеждаме едновременно бляскаво, но и също така максимално естествено.

Когато става въпрос за грим за бал, имаме на разположение разнообразие от идеи , вдъхновени от холивудските знаменитости. Можем да изберем да взаимстваме от тях, или да изберем нещо, които да изразява нашия личен грим стил.

Гримът за бал определено трябва да е изискан и елегантен, както и внимателно подбран спрямо цялостния ни тоалет, аксесоари, а също и индивидуални черти на лицето, цвят и тип на кожата, цвят на косата и очите. А това може да се постигне най-добре с помощта на опитен професионален гримьор.

Има различни видове грим за бал.Той може да бъде както семпъл и деликатен, приближаващ се до ежедневните грим визии , така и по-изразителен и привличащ вниманието.

Гримът за бала трябва да бъде бляскав, затова не бива да се страхуваме да добавим малко повече блясък към официалния си грим. Допълнителният цвят и блясък добавят повече изразителност към вечерния ни грим за бал и му придават драматичен ефект.

Тъй като на бала обикновено се снимаме много, то гримът ни трябва да е безупречно направен и да подчертава естествената ни красота и предимства на лицето.

 

Съвети и лесни стъпки как да постигнем страхотен грим за бал

Нанесете основния цвят върху целия  клепач чрез потупване и нанасяме също в свивката на окото.

Във вътрешния ъгъл на окото нанасяме сенки в по-светъл нюанс, за да се постигне ефект на “по-отворен”поглед.

За външния ъгъл на клепача се препоръчва да се използва по-тъмен цвят от основния, като той трябва да се нанася във V-образна форма в крайната част на външния ъгъл на клепача. С апликатора леко разнесете цвета малко  навън, а също и в свивката на окото.

 

Сега трябва да смесите телесен или кафяво-бежов цвят с четка за смесване на цветове. С нейна помощ смесваме двата нюанса сенки в свивката на клепача. 

Сега вземете светъл цвят сенки и нанесете в зоната под веждата. Може да използвате същия цвят, който използвахте за вътрешния ъгъл на окото.

Вземете молив в същия цвят като основния и очертайте с него долната линия на долния клепач. Сега извийте миглите си и сложете на тях избрана от вас спирала. По желание можете да си поставите гъсти изкуствени мигли. 

Ако искате да добавите блясък към балния грим на очите, изберете цвят сенки и ги нанесете чрез потупване в горната част на окото като пропуснете само гънката на клепача. Нанесете от този цвят по цялата част на окото. 

Вземете пухкава четка за смесване на цветове и поставете по-тъмен нюанс в сиво от основния чрез движение наляво и надясно и прелейте цвета с този в гънката.

 

Сега вземете по-твърда и плоска  четка и с нея нанесете любим цвят блясък и го нанесете с нежно потупване по клепача. Поставете изкуствени мигли към няколко от индивидуалните мигли на долния ред. Това ще създаде по-драматичен ефект в грима.

Несъвършенствата по кожата могат да се прикрият чрез пудра и бронзант. Сенките в различни металически нюанси пък правят всеки тип грим супер елегантен.

Изборът на цвят за устните също е важен. Добре е той да е близък до този на естествения цвят на кожата ви. Добър избор са гланцовете в светло розови нюанси. Светло-розовите тонове ни придават свежо и младежко изражение и правят грима за бал уникално красив. 

Тези техники ще ви помогнат  постигнете прекрасна грим визия за бал. Ако искате да постигнете ярки цветове в грима, то те трябва да се слеят с неутрални тонове за по-дълготраен ефект.


Стъпки за подготовка на кожата преди поставянето на  грим за бал

Започваме винаги с добре почистена кожа. За цялостно почистване се препоръчва редовна ексфолация на цялото лице и устните. Нанесете овлажняващ продукт или някакво олио за лице веднага след ексфолацията, когато кожата е още влажна, за да се осигури добро  подхранване.

Какво трябва да направим за безупречен грим за бал:

Първата стъпка започва с ежедневната грижа за кожата. Избирайте винаги медицинска козметика без парабени, съобразена според вашия тип кожа.

Така ще създадете перфектна база за грима. Ако имате мазна кожа, добро решение е да ползвате праймър под фон дьо тена, за да се получи една добра база, която да се изравни добре с фон дьо тена и да е издръжлив гримът ни през цялата вечер. 

Базата може да се нанесе с влажна гъба блендер. Така се постига безупречен завършек без напластяване, който прави грима да изглежда страхотно както на живо, така  на снимки. 

Следващата стъпка е да използваме коректор за допълнително покритие и заличаване на петната по очите.


Контуриране

Контурирането е важен похват в грима за постигне на съвършена вечерна визия. Чрез него може да се постигне драматичен и изразителен ефект на грима. Чрез контуриране ние можем да придадем дефиниция на лицето си, за да не изглежда то плоско.

Използвайте голяма мека четка и с нея нанесете бронзант в цвят подходящ за вашата кожа и нанесете от него в зоната на брадичката, слепоочията и съвсем леко минете с четката в долната част на бузите.

 

Илюминираща пудра

Озаряващите пудри  спомагат за мигновеното освежаване на тъмните сенки и недостатъците по  лицето. Докато се гледате в огледало, наведете се и поставете илюминираща пудра, където виждате тъмни участъци.

След това изправете главата си и вижте в  огледалото местата, на които нанесохте  пудра. С четка ги прелейте и след това сложете малко руж в горната част на бузите за малко повече блясък.

 

Акценти

Ключът към красиво направения грим е в баланса.Ако например очите са в ярки цветове, то нюансът на червилото трябва да е по-смекчен. И обратното. 

Ако например сме избрали червило в ярък цвят, то сенките ни трябва да са в  по-неутрални оттенъци. Просто трябва да преценим върху кое искаме да привлечем фокуса в грима.

 

Ако искате да постигнете ефект с грима на очите, необходими са ви само очна линия, сенки и спирала, с които  можете да постигнете много. Блестящите сенки например са страхотен избор за бляскава визия за вечерта. 

Опушената очна линия придава загадъчна женственост на нашия грим. Можем да постигнем ефекта на опушена очна линия като размажем леко  с четка или с пръсти.

Течните очни линии предлагат прецизност и практичност в постигането на елегантен котешки поглед. Извийте миглите си с извивачка и нанесете плътен слой спирала за висок обем.

Ако пък искате наистина да приковете погледите със зашеметяващ бал грим, то изкуствените мигли в случая са супер избор. 

Балансирайте целия грим с прозрачен гланц или червило в нежен нюанс. Има вариант и да изберете както сенките, така и червилото да са в ярък цвят, но това много зависи дали тази визия ви отива и как е направена. Ако искате пък фокусът да е върху устните, то използвайте молив за устни или червило в избран от вас ярък нюанс преди нанасянето на червило. 

За да се неутрализира евентуално обезцветяване на клепачите, вземете с четка малко количество от фон дьо тена или сенките. Очертайте горния клепач с черен или кафяв  молив и после сложете спирала на горния ред мигли.


При избор на козметика за грим визията,избирайте винаги висококачествени продукти. Желателно е да са устойчиви и дълготрайни, за да имаме гарантирано издръжлив грим през целия бал.

В случай, че не сте достатъчно опитни и сигурни в себе си и държите да изглеждате безупречно на бала, не се притеснявайте! Винаги можете да се обърнете към професионален гримьор, който да ви съдейства и да ви направи желания грим за бал.


Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл няма да се публикува. Задължителните полета се маркират със *


Благодаря, че публикувахте коментар!