loader
19 Април 2021

Сватбен грим - къде, кога и колко по-рано?

Сватбеният ден е един от най-вълнуващите събития в нашия живот. За една дама е много важно да се чувства комфортно в безупречна визия. Що се касае нашата визия на този ден, тя трябва да е без никакви забележки  и всеки детайл да бъде в хармония с цялостната визия- сватбен грим, прическа, рокля, бижута и аксесоари. Тъй като ще бъдем центъра на вниманието и ще бъдем снимани , няма масто за грешки. Когато говорим за сватбен грим, много е важно той да е изпълнен правилно и изключително професионално. Няма съмнение, че сватбата е повод, при който се изисква грим направен от професионален гримьор, за да имаме перфектни резултати.


Особености на сватбения грим

При по-сложните видове грим какъвто е сватбеният е желателно да се направи предварително пробен грим.Тъй като е възможно да сте си избрали две визии и да се колебаете коя от тях да изберете, при пробния грим можете да прецените коя визия как ви стои. 

По този начин не рискувате да носите грим, който не харесвате много и да помрачите настроението си в един от най-важните си дни от живота.

Как се записва час и колко време предварително?

При записване на час за официален грим е желателно да го направите възможно най-рано. Резервирайте си час възможно най-рано преди датата на събитието. Ако е възможно още при уточняването на датата на сватбения ден.


Професионален грим у дома- да или не?

Доста професионални гримьори предлагат опция за грим на адрес на клиента. Но тази опция не е много оптимална и полезна за крайния резултат в грима, тъй като условията в козметичното студио не могат да се сравняват с тези на един дом.

Вашият сватбен грим може да бъде направен много по-бързо и ефективно в професионално гримьорско студио, отколкото в дома ви. В един дом няма необходимото осветление, за да се извърши един професионален грим по правилен начин, няма професионален гримьорски стол. 

Също така в домашни условия гримьорът не разполага с достатъчно място, където да разположи  своите гримове и ще му бъде неудобно да ви гримира. Друго нещо е и самата атмосфера, която е характерна за дома на една булка

При празнични случаи обикновено домът на клиентката е шумно и оживено място. Това съответно влияе на работата на избрания професионален гримьор и определено го забавя, шумът и многото хора му пречат да се концентрира.  


Следователно, заключението е, че е винаги по-добре да изберете студиото от дома, ако имате такава възможност. Ако все пак държите гримьорът да ви гримира във вашия дом и не ви се пътува до студиото, желателно е да си запазите час през светлата част от деня, за да се осигури достатъчно светлина за гримирането и да се опитате да осигурите подходящи условия за работа.

Възможна е и опцията гримьорът да ви посети на място като вземе със себе си всички необходими продукти и инструменти за един качествен булчински грим - четки, козметични продукти, кърпички, фон дьо тен, и  безброй други принадлежности. За гримьорът това е свързано с неудобството от пренасяне на всичките необхдоими продукти, загуба на двойно повече време за работа, транспортиране до мястото и работа в неудобни и стресови условия. Въпреки всичко това, много от гримьорите предлагат тази опция изцяло за ваше удобство и в тази връзка трябва да имате предвид, че разбира се, това с право би се отразило и на цената. Всеки допълнителен труд и извънредни усилия към услугата с цел удобство за вас като клиент, разбира се има добавена стойност и следва да бъде добре оценено от вас. Много е важно да вземем предвид всичко това, всеки път когато обмисляме дадена оферта и цена за сватбен грим, а и не само, и да разбираме с колко много допълнителни условия и усилия всъщност е свързано извършването на дадена услуга. Трябва да ценим времето и труда на всеки, независимо в каква област оперира.


Колко време отнема? 

Сватбеният грим спада към по-сложните видове грим и при него се изпипват много повече детайли, използват се специални дълготрайни и устойчиви на атмосферни влияния и емоции продукти, така че гримът да издържи през целия ден, най-често се поставят и изкуствени мигли, което отнема допълнително време, всичко трябва да бъде изключително добре подбрано и изпълнено. Затова и отнема повече време спрямо ежедневния или вечерния грим. 

Сватбеният грим може да отнеме средно около 1 час.  Времетраенето строго зависи от избрания вид сватбен вид, състоянието на вашата кожа и условията, в които се извършва.


Какъв грим се използва?

Тъй като при сватбения грим се изисква безкомпромисно качество по отнощение на цветовете, издръжливостта, козметиката трябва да е задължително 100%  оригинална, висококачествена и професионална. Разбира се крайният резултат не зависи само от качеството на грим козметиката, но и от опита и професионализма на гримьора , който сте избрали.

Важно е да знаете на кого поверявате красотата си, особено когато става въпрос за важни събития като сватбата.Затова се препоръчва преди да си резервирате час да разгледате работата на даден гримьор, снимки, както и отзиви от клиенти за него.

За сватбения грим е важно да бъде издръжлив, тъй като добре знаем че сватбата е събитие, което трае дълго време. На една булка й предстои да се снима много и в различна светлина. Затова и гримът трябва да изглежда безупречно под различна светлина-дневна, нощна, да стои добре гледан под различен ъгъл и да е устойчив на влага.

 

Какъв вид сватбен грим да изберем?

Това е вашият специален ден , така че имате пълна свобода на избора.Можете да изберете класическа сватбена визия или да изберете нещо по-нестандартно или уникално, което да подчертава вашата индивидуалност.

Какъвто и вид сватбен грим да изберете, хубаво е той да се съчетава с цветовете и стила на роклята, аксесоарите, вашия цвят кожа, коса и т.н.

Добре е да знаете горе-долу какъв вид грим искате, тъй като вариантите са много разнообразни. Дневен и вечерен грим са относителни понятия и всеки си има своя представа за лек и силен грим. Затова и се препоръчва да отивате при своя гримьор със снимка, за да разбере той какво точно искате. Да не забравяме, че всеки вид грим стои по различен начин на различните лица. 

Визията, която сте си харесали на дадена снимка, може да не стои толкова добре на вас и да не подохожда на вашето лице. Тук на помощ идва пробният грим, който ви позволява да прецените дали даден грим ви харесва и да имате опцията да  промените недостатъците му, да го адаптирате спрямо особеностите на вашето лице преди важното събитие.


Много е важно да уточните какво точно искате и да го споделите с гримьора.Той може да ви даде насоки относно това какъв вид сватбен грим подхожда за вас, но не може да гадае за това какви са вашите желания. 

Добрият професионален гримьор първо ще поговори с вас, за да се ориентира вие какво харесвате, ще ви посъветва за подходящи цветове и форми, които ще ви подхождат, ще ви посъветва как да се погрижите и за вашата кожа преди важния ден, ще ви насочи и предразположи. Едва когато се е ориентирал за вас, вашия цветотип, темперамент, стил и предпочитания, ще започне работа по грима. Това преполага перфектни резултати, от които ще сте доволна и вие и самия професионалист.

 

Колко време издържа?

Професионално направеният грим издържа 12 и дори повече часа. Неговата устойчивост зависи и от поддръжката му по време на събитието, от вашите навици (дали си докосвате често лицето, дали си долепяте смартфона до лицето при обаждане, дали си облизвате често устните или си избърсвате често устните при хранене). Всички тези фактори влияят на това как ще изглежда професионално направеният грим след часове.

Типът кожа играе важна роля за това доколко ще издържи дадена визия. Например мазната и смесената кожа изисква по-често ретуширане, в сравнение със сухата кожа. На суха кожа гримът са задържа по-дълго отколкото на мазна. 


Един работещ трик да запазите грима си в безупречно състояние по-дълго е да използвате матиращи кърпички/ленти или пък лека матираща пудра за покриване на омазнените участъци, когато кожата ви започне да блести.Тяхната роля е да премахват излишния себум, който се натрупва в кожата. Ако не се премахне, то има риск той да развали първоначалният вид на грима.

Погрешно е да се опитвате да го коригирате със пудра, тъй като това само ще влоши нещата и ще води до некрасиво напластяване.

Друг фактор, който има определено влияние върху това колко време ще издържи даден професионален грим е това как са подбрани видовете козметични продукти, по какъв начин са нанесени, както и тяхното качество естествено.Но колкото и добре да е направен един професионален грим, не може да очаквате да стои с дни.


Подготовка на кожата преди часа при гримьора

Както повечето от нас знаят, на гримьор естествено се ходи без грим и с почистена кожа.Но освен това е желателно преди важни събития да отделим по-специално внимание на кожата си и да си направим някои разкрасяващи процедури, за да изглеждаме добре на важния ден.


Ако сме правили вече пробен грим, гримьорът ще може  да прецени състоянието на кожата на нашето лице и да реши дали да ни насочи към козметични поцедури преди грима. Ежедневната грижа за кожата с подходяща бяла козметика без парабени и консерванти, в най-добрия случай предписана от дерматолог, е от изключителна важност не само за грима, но и за здравето на кожата ни и визията ни като цяло. Когато една кожа е здрава и красива, то всеки вид грим би й стоял добре.


Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл няма да се публикува. Задължителните полета се маркират със *


Благодаря, че публикувахте коментар!