loader
14 Април 2021

Професионален гримьор в София

Професионалният грим когато е направен както трябва, подчертава естествената ни красота по уникален начин и и помага да изглеждаме страхотно. 

Опитният професионален гримьор може да ни помогне най-добре да постигнем безупречен резултат.Такъв е Калина Валериева (Kika Make Up).  Kika Make up ще ви помогне да постигнете професионални резултати и да изглеждате зашеметяващо без значение каква грим визия сте избрали и за какъв повод.


Описание на специалиста

Опит

Калинa Валериева има дългогодишен опит като професионален гримьор, която може да ти помогне да имаш перфектния грим по твой вкус за страхотна завършена визия. В процеса на своята работа използва само висококачествени професионални продукти основно на Kryolan make-up, MAC, P.Louise, Show Make-up, Radiant, Huda beauty, Inglot и други.


Сертификати

Калина Валериева притежава редица сертификати и дипломи от различни обучения и мастъркласове за професионален гримьор. През 2017 г. тя печели приз в категория "Сценичен грим" с образа на Крюела Девил в конкурса "Make-up Competition Arena of beauty". Завършила е множество професионални курсове по грим при световно известни гримьори като Fabio De Stefano, Vittorio Sodano, Matilda Inozemtseva и други.


Портфолио

Kika Make-up предлага услугата професионален сватбен грим в София, грим за бал, Хелоуин грим, кино грим "Специални ефекти" (SFX - special effects make-up), грим за фотосесии, видео клипове и други проекти. 

Калина също така провежда курсове по грим в София  и си сътрудничи с известни фотографи, модни дизайнери и агенции, организатори на конкурси за красота, модни ревюта, фотосесии, филмови продукции и други. Тя работи в партньорство с един от най-добрите, елитни и луксозни салони за красота в София "Selena ES by Milen Iliev".


Съвети за перфектен грим

Професионалният грим може да скрие доста недостатъци на кожата. Когато една кожа е здрава и красива по естествен начин, то гримът върху нея изглежда много по-добре и без забележки. Правилната ежедневна грижа, която включва почистване и бяла козметика е ключът към красивата и добре подхранена кожа.


Красива кожа целогодишно

Почистването на кожата е много важен детайл от нейната правилна поддръжка, а също и здравословно състояние.

Когато имаме пъпки, акне и кожни раздразнения, то грим покритието отгоре няма да успее да скрие всички недостатъци напълно.Ежедневното носене на грим без кожата да се почиства добре след това води до влошаване на кожните проблеми.

Ако имате кожни проблеми, препоръчва се да направите консултация с дерматолог, който ще определи с точност вашия тип кожа, вместо да експериментирате с козметика масово производство или да изпробвате различни лечебни методи.


Дерматологът може да ни препоръча и подходящи за нас кремове за лице и маски за лице, както и варианти на матиращи или хидратиращи бази за грим, пудра, фон дьо тен. За чувствителна и склонна към раздразнения кожа се препоръчва употреба на медицинска козметика без парабени. Затова е най-добре да получим съвет от дерматолог, който да ни предпише най-подходящата медицинска козметика за нашата кожа.

Лято - Препоръчителна е употребата на слънцезащитни продукти с висок фактор, ако искаме здрава кожа.

Зима - Хубаво е да се използват така наречените зимни кремове (cold creams), които осигуряват отлична защита срещу студения вятър, който вреди на кожата.

Професионалните гримьори използват висококачествени професионални продукти от водещите марки MAC, Show Make-up, NYX, Kryolan make-up, Inglot и други. За бяла козметика може да се доверите на медицинска козметика без парабени Panthenol Extra



Избор на фон дьо тен

Противно на честата практика фон дьо тенът да се тества на вътрешната част на дланта, експертите съветват той да се изпробва първо на долната част на лицето или шията при закупуване. Поставяме 1-3 цвята фон дьо тен и ги сравняваме. Изберете този, който стои като “невидим”върху кожата, тъй като той е най-подходящият. Фон дьо тенът трябва да се слива с кожата перфектно, а не да стои като маска.


Ето някои идеи за това как да направим своя грим също като професионалист

Почистване

Почистването на лицето преди нанасяне на грима е важна стъпка Използвайте измиващ гел за лице или почистващ скраб.

База за грим

Базата на един грим е нещо много важно. Ползвайте праймър за създаване на гладка основа.

За създаването на база преди основния грим изберете  продукт с овлажняваща формула. Озарителите хидратират кожата, създават подходяща грим основа,както и придават красив блясък на кожата.


Коректор / Пудра

Ако кожата ви е мазна, изберете матиращи база за грим и пудра, които ще матират кожата и ще направят грима ви по-дълготраен. Ако имате суха кожа, обаче, трябва да внимавате в избора на пудра. Матиращите пудри в този случаи не са подходящи, защото ще подчертаят сухотата и неравностите по повърхността на кожата. По-добрият вариант е да изберете пудра с озаряващи частици и да нанесете минимално количество от нея. 

С помощта на коректорите можем да прикрием по-видимите несъвършенства – петна, пъпки, пигментации, сенки и тъмни кръгове. В зависимост от ефекта, който искаме да постигнем и от вида на дефекта, който искаме да прикрием, коректорите могат да се нанасят както преди, така и след фон дьо тен-а. Съществуват както телесни, така и цветни коректори, с които се прикриват точно определени дефекти, за които ще ви разкажем в отделна статия.


Бюти блендер

Употребата на бюти блендер ни помага да достигнем всеки контур на лицето.С негова помощ може да се постигне безупречно нанасяне и да “смекчи” грима. Предимството на бюти блендерите е, че идват в различни форми  са удобни за употреба.


Фон дьо тен / Бронзант / Руж/  Хайлайтър

Кой продукт ще предпочетете зависи от вашата кожа и цел. За по-естествен вид, препоръчва се да не се прекалява с количеството руж, бронзант или хайлатър. Използвайте леки текстури без много наслагване на продукти, което спомага за създаването на лек деликатен блясък и свежест на лицето.


HD пудра

Този вид пудра е подходяща за грим за снимки и е често използвана за грима на знаменитостите. HD пудрите са направени от 100% силиконов диоксид, който отразява светлината. Когато HD пудрата се постави на суха кожа и се снимаме, то на снимката е видим бял отблясък.

Затова и се препоръчва този вид пудра да се поставя в умерени количества и най-вече на участъци склонни към омазняване като Т-зоната. По този начин ефектът от пудрата е приглушен и не се появява този ефект при снимки. Нужно е при постигането на професионален завършек на грима да се отървем от всякакъв вид зачервявания. Ако очите ни са зачервени и сълзят, добре е да използваме капки за очи, за да се избегне разваляне на грима.


Сенки за очи - варианти за дневен и вечерен грим

Дневен грим

Ако обичате сенките за очи и ги носите често, то за ежедневна визия се препоръчва да използвате нежни светли нюанси като прасковено, розово, светло лилаво, бежово,бежово златисто. Можем  с помощта на прасковени или кайсиеви нюанси да освежим бледа и уморена кожа. Тези тонове са подходящи за прилагане върху тъмни петна, както и върху по-тъмна кожа.

За случаите когато нямате време, а искате да си направите ежедневен грим, всичко, което ви трябва, е фон дьо тен, пудра, прахообразни продукти за създаване на контур, спирала, червило или гланц, малко руж.


Вечерен грим

Ако искате да постигнете по-смел грим, подходящ за вечерта, то опушеният грим си остава най-добрият избор. Поставянето на опушен грим трябва да става от най-външната  и най-дълбоката част на окото, сгъвката на окото. Най-подходящ вариант са натуралните цветове. Изберете натурални  студени или топли кафяви тонове, например  светло преливащо се към по-тъмен нюанс кафяво. При избор на грим цветът, с който трябва да се внимава, е черното, тъй като трябва да се внимава при неговото нанасяне.

Не се препоръчва поставянето на черен молив, ако имате малки очи. Черен молив може да се постави на нормални и големи кръгли очи, като това трябва да бъде на водната линия.


Свеж поглед

С помощта на бял молив можем да постигнем супер ефект. За освежаване на погледа и визуално "отваряне" на окото, може да нанесем бял молив във водната линия.


Красиви и подхранени мигли

С помощта на рициново масло, можем да имаме прекрасни и здрави мигли. Нанасяйте на  миглите си всяка вечер  рициново масло и го отмивайте на сутринта. След 1-2 седмици употреба има видим резултат, който се наблюдава след като нанесем по обичайния начин спиралата си.


Фиксиране на грима

Ако имате мазна кожа е добре да използвате матираща пудра след фон дьо тен-а. Ако кожата ви е суха, можете да използвате пудра с искрящи/ илюминиращи частици.Само гледайте да не прекалявате с количеството пудра, защото тя може да подчертае сухотата и някои бръчици. Използвайте фиксиращ спрей за постигане на по-голяма дълготрайност на грима.


Цветовете в грима

Препоръчва се винаги тоналността на ружа да е съобразена с тази на червилото ни. Ако например сме избрали да използваме розов руж, то  червилото ни също трябва да бъде с розов нюанс или оттенък - розово, лилаво, цвят патладжан. Ако пък използваме прасковен руж, червилото ни също трябва да е в прасковен, червен, коралов цвят.

Няма коментари

Остави коментар

Вашият имейл няма да се публикува. Задължителните полета се маркират със *


Благодаря, че публикувахте коментар!